CareCom Hosted cloudoplossing bij Thuisgenoten - Tunstall
15 sep
Terug naar innovatie overzicht
CareCom Hosted cloudoplossing bij Thuisgenoten Geplaatst in Slimme en veilige zorg

Nieuwe samenwerking

Tunstall B.V. en Thuisgenoten zijn trots op de nieuwe samenwerking waarbij zij gezamenlijk veilige en slimme zorg introduceren binnen 2 kleinschalige wooncomplexen van de zorgorganisatie. Per december 2017 wordt op de nieuwbouw locatie Slangenbeek te Hengelo de nieuwe cloudoplossing in gebruik genomen waarna ook de locatie  ‘t Lemenschoer te Haaksbergen zal gaan volgen. Hier is voor circa 50 zelfstandig wonende ouderen 24-uurs zorg aanwezig. Met de nieuwe oplossing worden bewoners en zorgpersoneel verzekerd van een veilige woon- en werkomgeving.

Aanleiding

Aanleiding voor deze keuze was dat Thuisgenoten,  een veilig, betrouwbaar en flexibel systeem wilden implementeren. Het systeem moest optimale veiligheid bieden aan de toekomstige bewoners alsook voldoen aan de specifieke wensen van  de zorgverleners van Thuisgenoten. Na een verkenning kwam CareCom Hosted Service als beste oplossing naar voren.

“In Tunstall hebben wij een betrouwbare partner gevonden” licht Jan Torny, Algemeen Directeur van Thuisgenoten toe. “Deze samenwerking stelt onze bewoners in staat zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, met alle zorg die zij nodig hebben met optimale veiligheid, privacy en ruimte om hun eigen leven te kunnen leiden. Daarnaast ondersteunt het ons zorgpersoneel met een efficiënte zorgverlening. Dit sluit precies aan bij onze visie.”

Oplossing

De CareCom Hosted oplossing van Tunstall is een uniek concept dat ontwikkeld is voor (kleinschalige) wooncomplexen, zorgcentra en verpleeghuizen en is zeer flexibel van opzet. Zo zijn naast de alarmering ook positiebepaling en Leefcirkels (dwaalgedrag monitoring) geïntegreerd en kan het systeem eenvoudig uitgebreid worden met extra draadloze sensoren, voor bijvoorbeeld valdetectie.

Tevens kan een zorgverlener ook gebruik maken van de oplossing door binnen het gehele complex te kunnen alarmeren bij een calamiteit. Daarnaast kunnen zij na verificatie van camerabeeld middels de CareCom app op hun smartphone de centrale toegangsdeur van de locatie ontgrendelen.

“Wij zijn bijzonder trots dat Thuisgenoten voor ons als partner heeft gekozen”, aldus Mark van der Pluym, General Manager Tunstall. “De start van onze samenwerking is direct ook de introductie van onze CareCom Hosted oplossing in Nederland. Hiermee komen wij tegemoet aan de klantvraag naar flexibele oplossingen voor kleinschalige wooncomplexen.“

Over Tunstall

Tunstall is wereldmarktleider van Connected Healthcare oplossingen, actief in meer dan 50 landen. Wij ondersteunen ruim 3,6 miljoen mensen over de hele wereld. Onze technologie en diensten spelen een sleutelrol bij het helpen van ouderen en mensen met een chronische aandoening. Dankzij onze technologie en diensten kan men zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Daarmee kan een vroegtijdige opname in bijvoorbeeld een ziekenhuis zoveel mogelijk worden beperkt.

Over Thuisgenoten

Thuisgenoten biedt alle vormen van thuiszorg, op het hoogste niveau. Van hulp bij het huishouden tot intensieve verpleging en verzorging. Wanneer thuis wonen (tijdelijk) niet mogelijk is, verzorgen zij cliënten in  kleinschalige woon-zorglocaties in Almelo, Wierden en Vroomshoop; met als uitgangspunt “net als thuis”.

Relevante artikelen in dit thema

2 dec
Slimme en veilige zorg Wet zorg en dwang: hoe technische innovaties toch nog maximale vrijheid mogelijk maken
5 okt
Slimme en veilige zorg Wat heeft persoonlijke telezorg Nederland te bieden?

In Tunstall hebben wij een betrouwbare partner gevonden. Deze samenwerking stelt onze bewoners in staat zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, met alle zorg die zij nodig hebben met optimale veiligheid, privacy en ruimte om hun eigen leven te kunnen leiden. Daarnaast ondersteunt het ons zorgpersoneel met een efficiënte zorgverlening. Dit sluit precies aan bij onze visie.

Jan Torny, Algemeen Directeur van Thuisgenoten
15
feb

Veilig en vitaal thuis

Voor een mantelzorger is vakantie niet vanzelfsprekend

7
jan

Algemeen

Hoe kan ik je helpen?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte