Visie op zorgvernieuwing in het FD - Tunstall
19 dec
Terug naar innovatie overzicht
Visie op zorgvernieuwing in het FD Geplaatst in Veilig en vitaal thuis

Thema Digitalisering

In de editie van het FD, Analyse Economie, van december 2017 met thema Digitalisering delen wij onze visie op zorgvernieuwing. Naast Elon Musk en Niels Chavannes, staat Mark van der Pluym stil bij onder andere de kansen, problemen en succes bij de oplossingen van vandaag en morgen.

 

Kansen

Zo biedt E-health kansen en uitdagingen voor het verbeteren van de gezondheidszorg voor cliënten en zorgondersteuners. Ontwikkelingen als de vergrijzing, de toename van het aantal chronische zieken en het groeiende tekort aan zorgmedewerkers vragen om oplossingen voor veiligheid en ondersteuning.

 

Problemen en knelpunten

Een grootschalige implementatie van E-health blijkt in de praktijk vaak nog lastig. Bewezen succesvolle e-health-toepassingen blijven soms toch ‘op de plank’ liggen. Zorgbestuurders moeten beleid maken van E-health en zorgen dat deze toepassingen in de zorgprocessen geïntegreerd worden en dat professionals meer ‘digivaardig’ worden. Daar ligt een belangrijke begeleidende rol voor ons als dienstverlener.

Successen

Toch zijn er ook successen te vieren. Zo besteden scholen en universiteiten in hun opleiding meer en meer aandacht aan E-health. Het is ondenkbaar dat een zorgmedewerker die nu begint onbekend is met zorgtechnieken als E-health. Ook stijgt de vraag naar en het gebruik van E-health toepassingen als slimme leefcirkels of gezondheidsprogramma's op de app.

Voor een digitale versie van de FD uitgave, Analyse Economie, van december 2017 klikt u hier.

 

Relevante artikelen in dit thema

11 dec
Veilig en vitaal thuis ING: Opmars van thuis geleverde ziekenhuiszorg dreigt stil te vallen
19 mrt
Veilig en vitaal thuis Dienstverlening tijdens onzekere tijden
7
jun

Algemeen

Hoe kan ik je helpen?

29
apr

Monitoring, data en support

Brijder Verslavingszorg onderzoekt voordelen Connected Health-oplossing Tunstall bij Detox Thuis-programma

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte