Toelichting bij een no-deal Brexit - Tunstall
18 Feb
Terug naar innovatie overzicht
Toelichting bij een no-deal Brexit Geplaatst in Algemeen

Toelichting bij een no-deal Brexit op 29 maart 2019

Tunstall Holding Ltd., geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk, ziet geen wezenlijke gevolgen in het geval van een mogelijke no-deal met de Brexit. Volgens de huidige verwachtingen zouden de maximale gevolgen van het verlaten van de Europese interne markt, en dus van de douane-unie, een vertraging zijn bij de levering van goederen uit het VK aan de EU. Vanwege dan nieuwe geldige douaneregels wordt over het algemeen een mogelijke vertraging in de afhandelingstijd verwacht in de eerste 1-2 maanden. Dit betreft momenteel alleen Telecare-producten uit de serie "Lifeline, Smart Hub, Communicall" en accessoires.

Welke maatregelen zijn er genomen om vertraging in afhandelingstijden te voorkomen?

Tunstall heeft over de hele wereld redundanties opgebouwd om de leveringscapaciteit van de bovengenoemde productlijn te garanderen. Wij zijn van mening dat onze klanten geen negatieve effecten zullen ondervinden die veroorzaakt worden door een no-deal Brexit. Hogere kosten als gevolg van douanerechten worden niet doorberekend aan onze klanten; bovendien is er geen wettelijke invloed op bestaande contracten of soortgelijke.

Alle andere productlijnen, zoals ziekenhuissystemen, communicatiesystemen voor verzorgings- en verpleeghuizen of andere diensten, worden buiten het VK ontwikkeld, geproduceerd en geleverd en zijn daarom niet onderhevig aan enige Brexit-invloed.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met onze General Manager Benelux, de heer Mark van der Pluym via e-mail: mark.vanderpluym@tunstall.nl of telefoonnummer: +31 (0) 180 696 696.

Met vriendelijke groet,
Tunstall N.V./S.A.

 

 

Relevante artikelen in dit thema

19 Mar
Algemeen Dienstverlening tijdens onzekere tijden
19
Mar

Algemeen

Dienstverlening tijdens onzekere tijden

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte