Tunstall Lifeline Smart Hub koppelt met Verklizan UMO platform - Tunstall
1 Apr
Terug naar innovatie overzicht
Tunstall Lifeline Smart Hub koppelt met Verklizan UMO platform Geplaatst in Slimme en Veilige Zorg


In februari 2019 hebben Tunstall en Verklizan met succes de certificering afgerond tussen de Tunstall Lifeline Smart Hub en het UMO platform met gebruik van het SCAIP protocol. Het validatieproces werd voltooid door het uitvoeren van een Factory Acceptance Test (FAT) die door beide partijen is ondertekend waarmee deze koppeling in potentie beschikbaar is voor activatie bij alle UMO installaties.

Digitale transitie

De validatie draagt voor beide organisaties bij aan de digitale transitie van de markt voor personenalarmering die in toenemende mate urgent begint te worden in West-Europa. Beide partijen brachten tientallen jaren ervaring samen om een veilige en betrouwbare samenwerking te realiseren tussen beide oplossingen.

Over het SCAIP protocol

SCAIP biedt een universeel IP-communicatieprotocol voor (sociale) alarmsystemen en heeft in Zweden reeds voor de transitie gerealiseerd van analoge naar digitale alarmering met het oog op het verdwijnen van het traditionele analoge telefonie netwerk.  Gezien de succesvolle aanpak in Zweden heeft SCAIP ook de basis gevormd voor de Europese opvolger CLC / TS 50139-9:2018.

Introductie Tunstall LifeLine Smart Hub

De Lifeline Smart Hub is een compleet ‘Digital Care’ monitoring- en alarmsysteem voor thuis. Het systeem maakt gebruik van toekomstbestendige, slimme technologie om gebruikers real-time te kunnen verbinden met zorgprofessionals, en stelt mensen in staat langer zelfstandig in hun eigen huis te kunnen blijven wonen. Door het samenbrengen van diensten en data, kan de Smart Hub maximaal 50 sensoren verbinden  (inclusief het volledige aanbod van telecare-sensoren van Tunstall), zodat de gebruiker 24 uur per dag toegang heeft tot assistentie thuis. Alarmen kunnen via het mobiele netwerk of een breedband internetverbinding worden verzonden. Het gebruik van IP technologie maakt niet alleen alarmering mogelijk, maar kan daarmee ook informatie delen van data rondom welzijnsmonitoring of kritieke informatie over de status van de hub en maakt tevens upgrades op afstand mogelijk.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over deze validatie en interface? Vraag meer informatie aan via Verklizan of neem contact met ons op.

 

 

Relevante artikelen in dit thema

19 Mar
Slimme en Veilige Zorg Dienstverlening tijdens onzekere tijden
13 Feb
Slimme en Veilige Zorg Vernieuwde klantproposities
19
Mar

Algemeen

Dienstverlening tijdens onzekere tijden

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte