Tunstall introduceert award winning sociaal zorgmodel - Tunstall
20 mei
Terug naar innovatie overzicht
Tunstall introduceert award winning sociaal zorgmodel Geplaatst in Slimme en veilige zorg

 

Als wereldmarktleider op het gebied van Connected Health, Care en Services beschikt Tunstall over kennis en expertise wereldwijd die wij delen en beschikbaar maken binnen het Nederlandse zorgstelsel. Zo kondigen wij graag aan dat op 18 juni a.s. op de Kennisdag Personenalarmering wij onze ervaringen zullen delen met een award winning sociaal zorgmodel van Tunstall Spanje:

“Digitaal ondersteunde zorg met een proactieve, persoonlijke en predictieve aanpak”.

De kennisdag wordt georganiseerd door Actiz, WDTM en Zorgthuis.nl.

Volgens Wendy Hugoosgift Contreras, Business Development & Marketing Manager Central Europe bij Tunstall zijn er meer overeenkomsten dan verschillen: “Ons lokale zorgstelsel is anders dan in Spanje. Toch willen mensen wereldwijd hetzelfde: zolang mogelijk veilig en zelfstandig leven in een woonomgeving van hun eigen keuze”.

Daarnaast staan we ook wereldwijd voor dezelfde maatschappelijke uitdagingen: Mensen worden ouder, het aantal chronisch zieken neemt toe en tegelijkertijd is er een tekort aan zorgpersoneel. De enorme druk die dit veroorzaakt vraagt om een transformatie van huidige zorgstelsels. “Het is dan ook mooi om een vertaalslag te kunnen maken van bewezen en beproefde zorgconcepten en lokaal beschikbaar te maken, daar waar dat waarde toevoegt.” Deze preventieve aanpak sluit dan ook naadloos aan bij actuele overheidsinitiatieven zoals het Nationaal Preventieakkoord en het Programma Langer Thuis.

Eerder dit jaar werden tijdens het Digital Health & Wellness Summit in Barcelona reeds een aantal positieve uitkomsten gedeeld van de telefonische hulpdienst ‘het Preventieve en Persoonlijke Monitoringsmodel’, ontwikkeld door Tunstall Spanje. "In Barcelona is ​​in zeven jaar tijd de verwijzing van ouderen naar woonzorg aanzienlijk verminderd. In 2018 bleven ouderen die de telefonische hulpdienst in de stad gebruikten, 2,77 jaar langer in hun eigen huis dan in 2011. Bovendien zijn de opnames in ziekenhuizen en medische centra verminderd, waardoor extra efficiëntie werd gerealiseerd."

In november 2018 ontving Tunstall de International Technology Enabled Care Award van branche organisatie TSA in Birmingham, Verenigd Koninkrijk.

Ook in Nederland is er steeds meer interesse in dit award winning sociale zorgconcept, vanuit de regio’s Brabant, Zuid-Holland, Utrecht en Drenthe.

Relevante artikelen in dit thema

2 dec
Slimme en veilige zorg Wet zorg en dwang: hoe technische innovaties toch nog maximale vrijheid mogelijk maken
5 okt
Slimme en veilige zorg Wat heeft persoonlijke telezorg Nederland te bieden?
16
nov

Algemeen

Q & A Cyberaanval (update 16 november 2023)

16
nov

Algemeen

Cyberaanval (geactualiseerd op 16 november 13.42u)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte