Cyberaanval (geactualiseerd op 16 november 13.42u) - Tunstall
16 nov
Terug naar innovatie overzicht
Cyberaanval (geactualiseerd op 16 november 13.42u) Geplaatst in Algemeen
Cyberaanval            

Tunstall Nederland is slachtoffer geworden van een cyberaanval. Deze aanval heeft een verstoring op onze systemen veroorzaakt. Hierdoor kwamen meldingen niet binnen bij onze meldkamer. Bij deze geven we graag een update over de huidige stand van zaken.

Na de ontdekking van de cyberaanval hebben we samengewerkt met een gespecialiseerd cybersecurity bedrijf waarmee direct maatregelen hebben genomen en het herstel van de aanval hebben kunnen inzetten. We zijn hierbij verheugd om te melden dat de belangrijkste diensten en functionaliteiten sinds 13 november grotendeels operationeel waren en sinds gisteren 15 november weer volledig operationeel zijn. Dit is voor ons een belangrijke stap in het herstel van de aanval.

Uit het uitgebreide onderzoek naar de cyberaanval is helaas gebleken dat er toegang is geweest tot data. Momenteel kunnen we echter nog niet vaststellen in hoeverre gegevens daadwerkelijk zijn ingezien of gekopieerd, echter er is geen indicatie dat er gegevens openbaar zijn geworden. Omdat wij deze situatie zeer serieus nemen en begrijpen dat dit een punt van zorg kan zijn hebben wij de relevante autoriteiten en onze partners op de hoogte gesteld. We zullen deze situatie blijven onderzoeken en betrokkenen informeren en assisteren zodra er nieuwe bevindingen zijn.

Terwijl we hard werken aan het verder herstellen van deze aanval, begrijpen we dat er vragen kunnen zijn over de aanval. Vragen en antwoorden kunnen daarom worden gevonden op onze Q&A pagina.

Verder zijn we voor aanvullende meldingen en vragen bereikbaar via nl.vragen@tunstall.com.  

Zodra we meer informatie hebben over de aanval en het herstel vullen we dit bericht aan.

Tunstall 

 

Relevante artikelen in dit thema

16 nov
Algemeen Q & A Cyberaanval (update 16 november 2023)
7 jan
Algemeen Hoe kan ik je helpen?
16
nov

Algemeen

Q & A Cyberaanval (update 16 november 2023)

16
nov

Algemeen

Cyberaanval (geactualiseerd op 16 november 13.42u)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte